mandag 15. august 2011

Scones

En venninne og jeg hadde bakedag der vi laget scones!
Egentlig skulle vi lage grove, men ut ifra ingrediensene vi hadde så ble de fine denne gangen.. Men de ble knallgode når de var varme..og med jordbærsylte.. nam..


Ingredienser

  • 2 ½ dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 3 ss smør smeltet
  • 2 dl melk

Fremgangsmåte

I ovn på 220 °C i 12 - 15 minutter.

Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk til en smidig deig. Kjevle eller kapp den ut til en ca 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones.

Stek scones midt i ovnen til de er godt hevet og gjennomstekt.

Server scones nystekte med forskjellig pålegg eller syltetøy.

Scones er velegnet til frysing. De tines best i ovn på ca 200°C i ca 5 minutter.






Ingen kommentarer: